23948sdkhjf

Ruukki levererar stål till ett av världens största solvärmeverk

Avtalet innebär leverans av Ruukkis metallbelagda, höghållfasta stål till ett spanskt företag som ska bygga stödarmar till Marockos första solvärmeverk.
Ruukki har tecknat avtal om att leverera 9 000 ton metallbelagt, höghållfast stål till det spanska företaget CIE EGAÑA. Materialet används av CIE EGAÑA för att bygga stödarmarna till de parabolformade reflektorerna i ett nytt solvärmeverk som ska byggas i Marocko. Det nya solvärmeverket får en effekt på 125 MW, vilket gör det till ett av de största i världen, och är det första som byggs i Marocko.

Ruukkis leveranser inleds i början av 2014 och omfattar metallbelagt, höghållfast stål som gör konstruktionerna både starkare och lättare.

- Vi är en av de få producenter som kan leverera höghållfast formbart stål med tjock galfanbeläggning, som är den bästa beläggningen för dessa tillämpningar. Det kändes extra bra att ta hem det här kontraktet, eftersom det ligger i linje med Ruukkis strategi att erbjuda våra kunder lättare och varaktigare lösningar för att skapa en hållbarare miljö, säger Thomas Hörnfeldt, SVP, Special Steels & International Sales vid Ruukki Metals, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079