23948sdkhjf

Ny ägare till stålföretag

Tuna Stålrör förvärvas av industrikoncern i Västerås.
AnVa Industries, en industrikoncern under uppbyggnad med säte i Västerås, har förvärvat Tuna Stålrör AB i Eskilstuna och Hälleforsnäs med 145 MSEK i omsättning och 85 medarbetare.

- Vi ser att Tuna Stålrör AB har ett högt kunnande inom sina områden och vi ser fram emot att bidra till utveckling av verksamheten i framtiden, säger Leif Andersson, ny ordförande i Tuna Stålrör, i ett pressmeddelande.

Håkan Högvall, tidigare ägare och VD för Tuna Stålrör, kommenterar försäljningen så här:
- Med sitt långsiktiga fokus och sin gedigna industrikompetens ser jag att AnVa Industries kan förvalta och vidareutveckla Tuna Stålrör på bästa sätt.

Övertagandet gäller från 2 december 2013. I samband med förvärvet tillträder Per Andersson som VD. Övriga kontaktpersoner och uppgifter är oförändrade, liksom bolagets namn och organisationsnummer.

AnVa Industries
AnVa Industries äger sedan tidigare AnVa Polytech AB i Sunne (f.d. Nolato Sunne) med ca 130 MSEK i omsättning och 110 medarbetare. Bolaget förvärvades från Nolato den 1 november 2013. Ägare till AnVa Industries är Leif och Per Andersson, samt Binella Vannesjö och Per Vannesjö Industri AB.

Tuna Stålrör
Tuna Stålrör är verksamt som grossist av rör, specialstål och gjutgods, samt utför avancerad maskinbearbetning av produkter för världsledande och krävande kunder. Kunderna finns främst inom industrisegmentet, exempelvis verkstads-, fordons- samt gruvindustri.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093