23948sdkhjf

Wog Metall investerar

Bolaget har nu köpt en fiberlaser av Bystronic
I en avdelning hos WOG Metall AB i Elghammar strax utanför Skillingaryd står den, från Bystronic nyinköpta, fiberlasern på 4 kW. Det är idag den kraftfullaste modellen med fiberteknik som finns.

– Vi hade tidigare en CO2-laser på 3kW och vi har bevakat marknaden inom fibersegmentet och inväntat den här styrkan. Anledningen är att vi ville ha hastigheten och flexibiliteten hos fibern då vi ibland även skär uppemot 20mm säger Kristoffer Davidsson på WOG Metall, i ett pressmeddelande.

Ökar effektiviteten
Enligt Salem Salkovic, som har jobbat med laserskärning sedan 2008 och är operatör på den nya fiberlaserskärmaskinen gör den nya maskinen stor skillnad.

–Javisst! Den gamla, som ändå inte var mer än sex år gammal, skar enmillimeters plåt med åtta meter per minut, den nya hinner skära 33 meter på samma tid! Dessutom gör den det med samma energiförbrukning. Vi har samma höga beläggning på maskinen som förr, men nu hinner jag med jobben på ordinarie arbetstid.

WOG Metall
WOG Metall är en komplett underleverantör med problemlösning, plåtbearbetning och rörkapning. Företaget skär ca 500 ton järnplåt årligen, och mycket av det som tillverkas blir detaljer i butiksinredningar till stora affärskedjor där varorna exponeras. Höga krav på yta och finish med andra ord.

-Vi har även en egen lackeringslinje så vi kan leverera slutprodukten komplett och klar om kunden så önskar, avslutar Kristoffer Davidsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109