23948sdkhjf

Hackås Precisionsgjuteri i samarbete med Obersteirische Feinguss GmbH

Avtalet ska främja utvecklingen och öka lönsamheten för HPG.
Det Österrikiska stål- och aluminiumgjuteriet, Obersteirische Feinguss GmbH, med 90 anställda och kunder inom bland annat flyg- och försvarsindustrin har tecknat ett samarbete med Hackås Precisionsgjuteri AB HPG. Samarbetet är ett led i företagets expansionsstrategi inom precisionsgjutning av prototyper, förserier och korta serier av aluminium.

-HPG har under de senaste tre åren positionerat sig väl på den konkurrensutsatta marknaden och skapat en tydlig nisch inom aluminiumgjutning av prototyper, förserier och korta serier i Norden. Det är därför väldigt glädjande att arbeta ihop med Feinguss starka team och kunna ta ytterligare några steg framåt i utvecklingen med fokus på marknaden i Europa. Med dessa kompetenta industriella partners kommer HPG att utvidga sin verksamhet och öka lönsamheten, säger VD för HPG Peter Vomacka.

Hackås Precisionsgjuteri
HPG, som finns i Hackås drygt fyra mil söder om Östersund, erbjuder korta serier av komplicerat aluminiumgjutgods till kunder som har höga krav på design, finish och funktion. HPG har kunder inom branscher som MedTech, Telekom, Försvar och Fordon. Företaget har 28 anställda och en årsomsättning på cirka 30 MSEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.859