23948sdkhjf

Techroi Fuel Systems expanderar och nyanställer

En ny fabrik som ska tillverka bränsletankar slår upp dörrarna i nästa vecka.
Under nästa vecka öppnar Techroi Fuel Systems en helt ny fabrik i Bengtsfors. I anläggningen ska man tillverka bränsletankar i rostfritt stål i stället för plast, som de vanligtvis produceras av.

– Våra tankar är både billigare och mycket tunnare än de i plast. Nu har vi en order värd 800 miljoner som vi just nu jobbar med prototyper till, säger Peter Britmer, enligt nwt.se. Så fort vi är installerade i fabriken startar produktionen.

Ökad personalstyrka
25 ingenjörer, som arbetar med prototyp- och laboratorieverksamhet. är idag anställda på Techroi Fuel Systems i Trollhättan. I fabriken i Bengtsfors där tankarna monteras arbetar tio medarbetare och fler kommer att behövas.

– Det viktigaste är arbetsvilja och punktlighet. Att man förstår allvaret med jobbet – inget får gå fel. Hittills har vi anställt tio personer i Bengtsfors, men inom överskådlig framtid räknar vi med att sysselsätta mellan 30 och 50 personer här, berättade Peter Britmer.

I januari nästa år förväntas produktionen vara igång i fabriken.
– Den första ordern handlar om 100 000 tankar per år, eller cirka 450 per dag. Det innebär i dagsläget att det kommer att gå två lastbilar per dygn från Bengtsfors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094