23948sdkhjf

AGAB får order på nytt koncept för skrothantering

En större underleverantör inom fordonsindustrin har investerat i ny teknik från AGAB Pressautomation för att lösa problem med skrothantering.
I samarbete med en underleverantör inom fordonsindustrin har AGAB tagit fram ett nytt koncept för skrothantering. Tekniken består av en magnetisk horisontal/vertikal släptransportör.

– Kunden hade stora problem att få ut skrotet som hamnade under pressen, eftersom pressen stod ca 1,5 m under golvnivå. Det fanns inte utrymme nog för en standardtransportör, berättar AGAB:s VD Anders Gleerup, i ett pressmeddelande.

Styrbart skrot
Med hjälp av en specialtillverkad magnetisk släptransportör, som kan transportera skrotet rakt upp i 90°, kunde problemet lösas.

– En stor fördel är att skrotet kan styras. Med hjälp av magnetkraft håller sig skrotet kvar på transportören och är under kontroll hela vägen till skrotcontainern. Skrothantering är en viktig parameter i produktionsprocessen och fungerar den inte ställer det till problem i produktionen, tillägger Anders Gleerup.

Transportören är av märket Neuhäuser, som AGAB Pressautomation är agent för i Skandinavien.

AGAB Pressautomation AB
AGAB jobbar med konstruktion av verktygsväxlingsvagnar samt tillverkning och installation av system för verktygsväxling. Företaget erbjuder expertkunskap i minimering av ställtider i pressar och ställtidsanalyser med räntabilitetsberäkningar på investeringar, för att optimera produktionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.128