23948sdkhjf

Södergrens Metallindustri anställer extern VD

Ett stort steg för ett litet familjeföretag.
Södergrens Br. metallindustri AB som bildades 1952, har genom åren utvecklats till att bli en relativt känd och erkänd legoleverantör av plåtartiklar. Företaget blev bland annat omnämnt som gasellföretag 2007. Nu tar bolaget nästa steg för att växa och utvecklas ytterligare genom att anställa en ny VD, Jens Carlberg.

- Det är ett stort steg för oss tre bröder som äger bolaget att nu ta in en person utanför ägarfamiljen som kan tillföra ett modernt ledarskap och som med öppna ögon tillsammans med våra skickliga medarbetare kan utveckla företaget vidare, säger nuvarande VD och en av tre ägare, Benny Södergren.

Vill skapa fler jobb
Målet är att genom en ytterligare ökad servicegrad, leveranssäkerhet och kvalitet, förtjäna fler kunder och öka volymen och därigenom kunna bidra med fler jobb i Eskilstuna.

- I ett familjeföretag blir rollerna gärna lite flytande vad gäller rena ägarfrågor, frågorna som hör till styrelsearbetet och ren operativ styrning, så att bli lite striktare i ledningsarbetet blir lite utmanande och kanske även nödvändigt för att nu kliva in i en större kostym, säger Benny Södergren.

Jens Carlberg har tidigare varit vice VD och resultatenhetschef på Linköpingsbaserade AB Wahlquists Verkstäder och dessförinnan arbetat som produktionschef på Granlund Tools AB, båda bolagen familjeägda.

- Det är speciellt att arbeta i ett familjeföretag där närheten till ägarna är så tydlig och relationen så personlig. Företaget är mer än ett bolag, det är en påtaglig del av ägarens personliga historia och arv. Jag är ödmjuk och tacksam över att ha fått det här förtroendet av bröderna Södergren, ivrig att lära känna företagets erkänt kunniga medarbetare och namnkunniga kunder och förväntansfull inför den resa vi har framför oss, avslutar tillträdande VD Jens Carlberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078