23948sdkhjf

TL MaskinPartner AB mot 20 procent marknadsandel

Det senaste året har företaget ökat kraftigt.
I den senaste branchstatistiken från SVMF, har TL MaskinPartner AB nästan 20 procent marknadsandel i Sverige, sett till försäljning under de senaste 12 månaderna. Företaget har historiskt haft mellan 4-10 procent marknadsandel, men har under den senaste 12 månaderna stått för en kraftig ökning.

Fokus på produktivitet och life cycle cost
Fredrik Gedda , VD på TL MaskinPartner, säger att utvecklingen delvis är en logisk konsekvens efter konjukturnedgången 2009-2010.

- Tyvärr fick många företag tuffa tider men det gjorde också att vi märkte en klar och tydlig trend att företagen verkligen började gå djupare in i varje maskininvestering . Små som stora bolag börjar mer och mer titta på reservdelspriser, tillgänglighet på maskinerna och vilken kvalitet man får ut, förklarar han.

TL MaskinPartners affärside är att uteslutande arbeta med Europeiska maskintillverkare med ett högt fokus på produktivitet, OEE, tillgänglighet och life cycle cost, LCC. Fredrik Gedda förklarar genom ett exempel: om en kund som har investerat i en Horisontell flerop, Heller H2000, skulle kollidera och behöva en ny spindel så är kostnaden för en ny spindel på en tysk kvalitetsmaskin 10 370 € minus kredit, vilket innebär totalt cirka 7000 €.

Tiden att byta spindeln är två timmar och sedan är maskinen åter i produktion. Lägg till att samma maskin inte har några teleskopskydd eller avstrykare och inte heller någon svirvel i spindeln som kan gå sönder.

- Med dessa lösningar kommer man under maskinens livslängd att ha väldigt låga underhållskostnader och ha en väldigt hög tillgänglighet, berättar Fredrik Gedda.

Nischade leverantörer
TL MaskinPartner har maskintillverkare som är specialister inom sitt segment. Istället för att tillverka flera maskintyper alla olika maskintyper och offerera på allt har de olika maskintillverkarna specialiserat sig för att bli riktigt duktig inom just sitt segment och erbjuda rätt lösning i varje projekt. Det gör att TL Maskinpartner i varje enskilt fall verkligen kan värdera om de är rätt partner för kunden.

Ljus framtid
Fredrik Gedda är övertygad om att nordisk industri kan konkurrensutsätta alla världens marknader.

- Vi kan inte göra det genom att köpa det som är billigast i investering utan se vi måste ha ett totalekonomiskt perspektiv. Vi behöver vara väldigt effektiva med en låg bemanning och högt utnyttjande av de produktionsutrustningar vi har, avslutar Fredrik Gedda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078