23948sdkhjf

Volvo Car Group startar serieproduktionen av Volvo S60L

Produktionsstarten på fabriken i Chengdu är en viktig milstolpe i Volvo Cars förändringsresa och etableringen av Kina som företagets andra hemmamarknad
Sedan tillväxtplanen för Kina presenterades 2011 har Volvo Cars haft stora framgångar i Kina. Starten av serieproduktionen av S60L i Chengdu är det senaste beviset på den snabba expansionen. Att utöka verksamheten i Kina och göra landet till en andra hemmamarknad är viktig del av Volvo Cars långsiktiga strategi och affärsplan, som bland annat innebär att sälja 800 000 bilar globalt.

- Vi jobbar verkligen för full maskin i Kina, säger Lars Danielson, Senior Vice President Volvo Cars China Operations, i ett pressmeddelande. Den officiella starten av serieproduktionen i Chengdu är bara en i raden av många milstolpar som vi har nått de senaste åren. Vi har ett starkt produktprogram och våra skickliga är medarbetare i Kina fast beslutna att nå ytterligare framgångar framöver. Prognosen för Volvo Cars i Kina ser verkligen ljus ut.

Motorfabriken igång
Verksamheten på motorfabriken i Zhangjiakou har också startats under hösten. Den levererar nu motorer till tillverkningsfabriken i Chengdu.

Totalt har Volvo Cars över 2 000 anställda i Kina. Omkring hälften av dem jobbar på det kinesiska huvudkontoret i Shanghai.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094