23948sdkhjf

Marinteknik i Norrtälje expanderar

Båttillverkaren flyttar till nya lokaler och rekryterar för att möta den ökande efterfrågan.
Nu vässas kapaciteten på Marinteknik i Norrtälje AB som bygger Alukin aluminiumbåtar. Här förbereds det inför flytten till nya lokaler och samtidigt anställs en till båtbyggare som förstärkning i team Alukin. Allt för att möta upp den ökande efterfrågan på aluminiumbåtarna som byggs i Roslagen.

Företagets affärsmodell är att bygga och sälja båtarna till slutkund utan mellanhänder i form av återförsäljare. En stark fördel till är att båtarna byggs i Sverige.

- Det ger en stor trygghet för våra båtköpare som alla får möjlighet att tala direkt med båtkonstruktören som är involverad i varje båt som byggs här, säger Peter Nikula, VD på Marinteknik i Norrtälje AB, i ett pressmeddelande.

Ökad kapacitet trots ansträngd marknad
Genom att Marinteknik har allt från ritningar, konstruktion, produktion och försäljning samlat under ett och samma tak, kan de enkelt anpassa båtarna efter kundernas behov. Detta kan vara en av anledningarna till att båtarna blivit så populära så att man på företaget måste öka sin kapacitet i en i övrigt ansträngd bransch som är starkt påverkad av konjunkturen.

- Vi har varje år märkt en stadig ökning i försäljning och efterfrågan, men vi är försiktiga och ökar vår kapacitet lite grann från år till år, säger Peter Nikula.

Till slutet på 2013 står de nya produktionslokalerna färdiga och flytten beräknas gå i mitten av december.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.235