23948sdkhjf

FM-Industri nominerad till årets Gasell

Den nyförvärvade legotillverkaren är nominerad till Dagens Industris Gaselltävling.
Dagens Industri korar varje år sedan fjorton år tillbaka Sveriges Supergasell, det företag som har vuxit snabbast i Sverige de senaste tre åren. I år är FM-industri i Malmö en av de nominerade i tävlingen som äger rum den 30 oktober i Malmö, enligt ett pressmeddelande.

FM-Industri
FM-Industri bedriver sin verksamhet i Fosie, Malmö och är specialiserad på svarvning, fräsning och slipning av medelstora metalldetaljer till tillverkningsindustrin. Bolaget förvärvades nyligen av Aqilles Invest.

FM-Industri har 35 anställda och omsättningen uppgick 2012 till drygt 55 MSEK och bolaget gjorde samma år ett resultat på EBIT-nivå på 9,5 MSEK.

Gasell
En Gasell har en omsättning som överstiger 10 Mkr, minst tio anställda och har minst fördubblat sin omsättning om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret. Gasellföretaget ska även ha ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren, ha ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt och i allt väsentligt ha vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner samt ha sunda finanser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11