23948sdkhjf

Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatpris

Gnosjö Automatsvarvning och vd Linda Fransson är nominerade till årets klimatpris som utses av Klimatrådet i Jönköpings län. Enligt den officiella nomineringen utmärker sig företaget särskilt som representant för en energieffektiv metallindustri.

Anledningen till nomineringen är insatserna som Gnosjö Automatsvarvning har genomfört för att minska företagets klimat- och energipåverkan. I nomineringen omnämns bland annat företagets stora investeringar i solceller, utvecklingen av blyfri metall, ersättandet av mineraloljor med vegetabiliska oljor och företagets cirkulära system för skärolja.

– Det känns jätteroligt att våra miljösatsningar samt vårt arbete för en mer hållbar och effektiv industri uppmärksammas av Klimatrådet. Vi är väldigt stolta över att vara en av årets nominerade, förklarar Gnosjö Automatsvarvnings vd Linda Fransson.

Enligt kriterierna ska klimatpristagaren på ett förtjänstfullt sätt bidra till Klimatrådets vision om ett klimatsmart plusenergilän, eller på annat sätt bidra till klimatarbetet i Jönköpings län. Insatsen ska helst vara reproducerbar och kunna spridas så att andra kan dra nytta av erfarenheterna.

– Att vi investera i förnybar energi är en självklar väg framåt för oss. För att vi själva ska kunna vara förebild för en energieffektiv metallindustri måste vi också skapa förutsättningarna som möjliggör att vi når upp till framtida klimatmål. Det gynnar inte bara oss som företag utan hela industrin på lång sikt, säger Linda.

Klimatpriset delas ut under Klimatveckan den 16-22 september 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08