23948sdkhjf

LKAB anlitar Minalyze

Minalyze instrument för grundämnesanalyser underlättar LKAB:s prospekteringsprocess.
LKAB har anlitat Minalyze AB, som har utvecklat instrumentet Minalyzer SCS, för snabba och pålitliga grundämnesanalyser av stora volymer borrkärnor.

- Att ett relativt litet och innovativt bolag får ett omfattande och betydelsefullt uppdrag visar på att LKAB ligger i framkant när det gäller att testa ny teknik och är med och bidrar till en fortsatt hög teknikutveckling i Sverige, säger Annelie Blomdahl, VD på Minalyze AB, i ett pressmeddelande.

Snabbare information
Eric Hegardt, geolog på LKAB, berättar att de främst är intresserade av järninnehållet i borrkärnorna som tas upp ur marken, men information om andra grundämnen är också intressant. Genom Minalyze instrument har informationen kunnat tas fram under våren istället för under hösten, vilket hade varit den normala tiden det tar att få svar.

Effekten blir att LKAB tidigt i prospekteringsprocessen har fått tillgång till underlag som underlättar beslutsfattande. Detta leder i sin tur leder till bättre resursanvändning samt minskar även risker.

Om Minalyze
Minalyze startade som ett projekt på Chalmers Entreprenörskola 2009, året därpå bildades bolaget Minalyze AB. Bolaget bedriver sin utveckling i Sävedalen strax utanför Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078