23948sdkhjf

Trelleborg förvärvar kryogenisk teknik

Köpet stärker Trelleborgs erbjudande inom offshore-avlastning.
Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Industrial Solutions slutfört förvärvet av SBM Offshores teknik för kryogeniska, lågtemperaturanpassade, slangsystem.

Affären stärker Trelleborgs erbjudande av innovativa och kritiska produkter och lösningar för den växande FLNG-marknaden.

– Trelleborg innehar sedan länge en ledande global position av slangsystem för olje-avlastning till havs. Med förvärvet av SBM Offshores teknik stärker vi vårt totala erbjudande inom avlastning av olja och gas och SBM Offshore kommer även fortsättningsvis att vara en strategisk partner för Trelleborg vad gäller utveckling av avlastningstekniker, säger Mikael Fryklund, affärsområdeschef för Trelleborg Industrial Solutions, i ett pressmeddelande.

Effektiv lösning för gas i djuphav
FLNG, Floating Liquefied Natural Gas, flytande anläggningar för utvinning av naturgas, är en kostnadseffektiv och flexibel lösning för att kommersialisera nya gasfyndigheter i djuphavsmiljöer. Den förvärvade tekniken kommer att integreras i och stärka Trelleborgs utveckling av kryogeniska flexibla slangsystem för avlastning av flytande naturgas, ett område där det idag finns få kvalificerade lösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109