23948sdkhjf

David Högnelid tar över LKAB:s mineraldivision

LKAB rekryterar internt när David Högnelid tar över mineraldivisionen.

David Högnelid har utsetts till ny chef för LKAB:s mineraldivision, ett uppdrag som omfattar ledarskap för LKAB:s Minerals verksamhet i 11 länder. Högnelid har varit anställd på LKAB sedan 2012 och har haft flera ledande befattningar, senast som strategi- och affärsutvecklingschef för affärsområde Specialprodukter, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– David är med sin ingående kunskap om mineralaffären, marknaderna och värdekedjorna en ovärderlig tillgång i ledningsgruppen. Därför är jag övertygad om att David är rätt person att leda arbetet framåt när vi ska fortsätta att växa, med ambitionen att bli en marknadsledande producent av klimateffektiva och högkvalitativa mineralprodukter, kommenterar Darren Wilson, direktör för affärsområde Specialprodukter, LKAB.

Mineraldivisionen beskrivs som en viktig del av LKAB:s pågående omställning, där kritiska mineraler som fosfor och sällsynta jordartsmetaller ska bredda sortimentet.

– När vi realiserar våra planer på att utvinna sällsynta jordartsmetaller och fosfor från vad som idag är gruvavfall, kommer vi addera kritiska mineral till vår produktportfölj. Med den här satsningen kan LKAB bli en betydande spelare i den gröna omställningen, och samtidigt bidra till Europas säkerhet och motståndskraft. För att skapa den starka tillväxt som vi ser framför oss, kommer vi under de kommande åren att bygga starka samarbeten och partnerskap i värdekedjorna, en utmaning jag tar mig an tillsammans med det erfarna, innovativa och affärsorienterade teamet inom mineraldivisionen, säger David Högnelid.

Mineraldivisionen sysselsätter idag 360 personer i 11 länder och hade 2023 en omsättning på 3 700 miljarder kronor. 

Källa: LKAB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11