23948sdkhjf

Bytte bly mot tenn – vinner Årets Bygge 2024

Byggindustrins tävling Årets Bygge 2024 är avgjord och vinnarna presenterades i samband med Construction Summit 19 mars. "Årets Bygge" tilldelades Lunds domkyrkas torntak.

Tidningen Byggindustrin har presenterat vinnare i tävlingen där tidningen uppmärksammar det bäst genomförda byggprojektet i landet under året, skriver vår systersajt Framtidens Bygg.

En av vinnarna är Lunds domkyrka som under 2022 genomgick en renovering av torntaken, något som Metal Supply skrivit om tidigare. Där byttes det miljöfarliga blyet ut mot mer miljövänligt tenn. En renovering som visade sig vara så lyckad att man nu kammat hem titeln "Årets Bygge 2024".

Totalvinnare Årets Bygge 2024

Lunds domkyrkas torntak
Byggherre:
Lunds domkyrka
Byggentreprenör:
Thage

Juryns motivering: Projektet har på ett imponerande sätt lyckats genomföra den krävande restaureringen av stadens främsta landmärke – domkyrkan – samtidigt som mässor, bröllop och begravningar har kunnat pågå i det närmaste helt ostört. Med ett tidsperspektiv som närmar sig oändligheten, en imponerande innovationskraft och enormt hög teknisk skicklighet visar man en väg in i framtiden för hela bransch.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.737