23948sdkhjf

Stålet gör skillnad i ombyggnadsprojekt

Lindab och Castellum samarbetar för att minska klimatpåverkan. Genom att använda fossilfritt stål i ett kanalsystem till en hyresgästanpassning i Stockholm kommer ombyggnationens klimatpåverkan minskas väsentligt.

Castellum har ett stort fokus på att använda klimateffektiva metoder i sina projekt. I en ombyggnation kommer mellan 50 och 80 procent av klimatpåverkan från installationer, där ventilationssystem står för störst andel.

Det fossilfria stålet kommer från SSAB och är framställt med hjälp av Hybrit-teknologin, där Lindab fått ta del av en pilotleverans.

I det här projektet är det en byggnad från 60-talet som ska byggas om. När Castellum fick möjlighet att använda det fossilfria stålet i kanalsystemet fanns det ingenting att tveka på.

– Samarbetet med Lindab har gett oss en bättre inblick i hur vi som fastighetsägare och beställare kan göra än mer vid installationsprojekt och hur vi tillsammans kan minska klimatpåverkan, säger Björn Röber, Chef Förvaltningsprojekt på Castellum i region Stockholm, i en kommentar.

Även Lindabs vd, Ola Ringdahl, berättar om samarbetet.

– Vi kan som enda producent leverera ventilationssystem i fossilfritt stål och intresset har varit stort. Castellum har en tydlig vilja att minska sin klimatpåverkan och det är just genom den här typen av samarbeten som vi kan minska klimatpåverkan för både Lindab och våra kunder, samtidigt som vi skapar hälsosammare inomhusklimat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08