23948sdkhjf

Aluminiumjättens miljonbidrag till krigets offer: ”Brådskande behov av proteser”

Aluminiumtillverkaren Alcoas stiftelse Alcoa Foundation samarbetar med Aspen Medical Foundation för att ta itu med det växande behovet av proteser hos krigsdrabbade i Ukraina.

– Alcoa Foundation är glada över att stödja detta initiativ som kommer att hjälpa de som drabbats av kriget i Ukraina att få tillgång till livsförändrande proteser och navigera vägen till fysisk och psykologisk läkning, kommenterar Caroline Rossignol, ordförande för Alcoa Foundation.

Alcoa Foundation bidrar med nära 3,5 miljoner kronor till Aspen Medical Foundation som kommer att arbeta nära First Medical Union, Ukrainas största hälsosystem.

Genom Alcoas anslag kommer man kunna skaffa kvalitetsproteser som är skräddarsydda för att möta individuella behov hos de drabbade militärerna och civilbefolkningen.

– Över 25 000 individer har drabbats av konfliktrelaterade traumatiska amputationer i Ukraina, och detta antal ökar varje dag. Denna svindlande siffra understryker behovets brådskande och omfattning. Var och en av dessa individer representerar ett liv som dramatiskt förändrats av krigets fasor, en person som tvingas hantera den skrämmande utmaningen att navigera i det dagliga livet utan en kroppsdel, säger Glenn Keys, grundare och verkställande ordförande för Aspen Medical och styrelseledamot i Aspen Medical Foundation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079