23948sdkhjf

”Det här är en game changer för metallindustrin”

I en allt mer grön omvärld, siktar Smålands Stålgjuteri i Eksjö på att bli en ledande kraft för grön produktion genom hållbar återvinning och lokala samarbeten.

Samarbetet mellan Smålands Stålgjuteri och W.A.C Recycling i Nässjö är ett tydligt exempel på hur lokal metallåtervinning förbättrar hållbara processer.

– Det här är en verklig game changer för metallindustrin, säger Marek Zacharzewski, platschef på W.A.C Recycling i Nässjö, i en kommentar. För våra kunder, genom att utnyttja lokal metallåtervinning till max, kan vi skapa en mer hållbar produktionsprocess för dem som också är kostnadseffektiv. Det finns många fina svenska avsättningskanaler att skapa värdefulla samarbeten med, istället för att exportera. Efterfrågan av återvunnet material inom järn- och metaller kommer öka både inom Sverige och utomlands. I Vinning försöker vi alltid skapa smarta processer både för kund och för att minska det gemensamma klimatavtrycket tillsammans.

På W.A.C hjälper man gjuteriet med högkvalitativt klippskrot av återvunnet material för att passa de krav som ställs som för en perfekt smälta. På Smålands Stålgjuteri går all metall vidare till kund eller till egen omsmältning, vilket innebär att ingenting går till spillo.

Gjuteriet också gjort flera investeringar för att ta tillvara på all industriell spillvärme, vilket gör att inte ens energin går till spillo.

– Vi kan genom smarta samarbeten alla se fram emot en grönare och mer hållbar framtid inom metallindustrin, det tror vi starkt på inom Vinning-koncernen, säger Marek Zacharzewski avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093