23948sdkhjf

Var femte måste gå från teknikbolaget: ”Utmanande period”

Desktop Metal meddelar att man kommer att göra besparingar för att anpassa sin kostnadsstruktur till nuvarande marknadsdynamik. Detta innebär att var femte anställd måste lämna bolaget.

Amerikanska Desktop Metal, som utvecklar och levererar 3D-utskiftssystem i bland annat metall, genomförde under 2023 ett stort besparingspaket och nu är det dags igen.

2024 inleds med att 530 miljoner kronor ska sparas. Med det bekräftar bolaget att 20 procent av personalstyrkan kommer att minskas. 

Sparpaketet innefattar bland annat fortsatt konsolidering av anläggningar och produktrationalisering och syftar till att påskynda Desktop Metals lönsamhet.

– De kostnadsreduktionsplaner som tillkännages idag, utöver de 100 miljoner dollar i kostnadsminskningar som realiserades 2023, kommer att hjälpa oss att generera positivt kassaflöde i ljuset av en mjukare efterfrågan, säger Ric Fulop, grundare och vd för Desktop Metal. Vi är fast beslutna att bli lönsamma under denna utmanande period. De allra flesta av nedskärningarna kommer att slutföras detta kvartal, vilket resulterar i sekventiella kostnadsminskningar under första halvåret 2024.

Läs mer om: 3D
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11