23948sdkhjf

Erfarenhet och ny kunskap – en framgångsfaktor för Stoby

Hos Stoby, som arbetar med industriell målning och rostskydd, värderas den gemensamma erfarenheten högt. Att varva med gammal kunskap med ny, är ett sätt att hålla sig i framkant.

Peter Olsson är ansvarig för Stobys industrifärgverksamhet och har 35 års erfarenhet av branschen. Och just erfarenhet menar han är nyckeln till företagets framgång.

– Alla i mitt team på Stoby har många år i branschen och omfattande erfarenhet inom vår nisch. Trots kontinuerlig vidareutbildning för att hålla oss uppdaterade finns det inga kurser som kan ersätta all den kunskap vi samlat på oss genom åren. Jag värdesätter det otroligt högt och det gör även våra kunder, säger han i ett pressmeddelande.

För Stoby handlar mycket om arbetet att hitta produkter som skyddar eller förlänger olika objekts livstid. För att förhindra korrosion på stål krävs rätt förbehandling och ett färgsystem som klarar av yttre miljöpåverkan. Det krävs också en stor dos kunskap.

– När vi rekommenderar målningssystem för olika objekt, låt säga en cistern, är det viktigt att vi för en dialog med vår kund och tar reda på användningsområde och innehåll. Ska cisternen innehålla till exempel livsmedel är det viktigt att innehållet inte tar skada eller påverkas av den behandling vi rekommenderar. Det är inte ovanligt att vi skickar objekt på labb eller för en dialog med färgtillverkaren för att säkerställa bästa tillvägagångssätt. Det finns inga utrymmen för misstag när det gäller sådana här saker.

Trots att erfarenhet är A och O för företaget, är ny kunskap och vidareutbildningar lika viktiga att tillskansa sig. Olsson berättar att hans senaste utbildning var en Frosio-utbildning som ger honom behörighet att besiktiga korrosionsskydd och skydd av stål.

– Även om jag sällan är ute och besiktigar så har jag stor nytta av mina kunskaper i dialogen med våra kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094