23948sdkhjf

Nu börjar uttagningen till SM för unga plåtslagare

Nu drar uttagstävlingarna för "SM för unga plåtslagare 2024" igång. Under fyra dagar har elever på gymnasieskolor runt om i Sverige chans att visa sin yrkesskicklighet med förhoppning att bli en av sex finalister som får tävla i Yrkes-SM i Karlstad i april.

I årets tävling deltar 20 olika gymnasieskolor och 101 plåtslagarelever. Varje skola väljer ut ett vinnande bidrag och skickar till den centrala branschjuryn för bedömning som sedan utser de sex bästa unga plåtslagarna – där alla får varsin plats i finalen.

– SM för unga plåtslagare är ett fantastiskt sätt att lyfta fram både våra enskilda unga talanger och yrket i sin helhet. Det råder stor brist på utbildade byggnadsplåtslagare så förhoppningen med tävlingen är att vi kan väcka intresse för yrket hos fler ungdomar, säger Magnus Karlqvist, yrkeslärare på Plåt & Ventbyråns branschskola samt tävlingsledare, i en kommentar.

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att uppmärksamma och öka intresset till yrkesutbildningar och görs genom att ordna tävlingar där de skickligaste ungdomarna visar upp sina yrken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093