23948sdkhjf

Holsby Metall står stadigt när det blåser: ”Vi är lyhörda och kan snabbt ställa om”

Vi gör ett nedslag hos Holsby Metall, verkstadsföretaget som producerar komponenter från extruderade profiler och varmpressning i aluminium och mässing. Vi pratar med vd:n Mikael Fasth om hur de upplever lågkonjunkturen, branschen och vad som händer framåt.

När vi frågar hur året varit och om de märkt av de tuffare tiderna svarar vd:n Mikael Fasth att det tappat tempot i endast ett segment. 

– Vi har egentligen bara tappat tempot i ett segment som bestått av cirka 17-18 procent av vår omsättning under året. Glädjande nog så har vi tagit in nya kunder och produkter så vi taktar ungefär samma fina siffor som 2022.

Varför det är fortsatt stabilt för företaget menar vd:n är enkelt att svara på.

– Den analysen är lätt. Vi har stor spridning inom olika kundsegment vilket gör att vi står oss bra när det går ned i olika branscher. Detta har visat sig även historiskt.

Mikael Fasth berättar också för oss att de är väldigt lyhörda och noga följer det som händer runt omkring, och hos kunderna, vilket är en av anledningarna till att de kunnat stå emot lågkonjunkturen.

– Vi ”står på tå” för att snabbt kunna ställa om kostnadsmassan till de nivåer som krävs om så skulle behövas.

Hur ser ni på framtiden inom företaget?

– Vi är positivt inställda och genom att vi har kommit långt med att ställa om vår produktion till mer miljövänliga processer gör att vi kan erbjuda marknaden produkter med mycket låga koldioxidavtryck. Vi märker att kunderna ser de åtgärder vi gör och det har ökat intresset för hållbara produkter i bland annat aluminium och mässing. 

Till sist berättar Fasth att de har en del nya satsningar framöver.

– Men de är för tidigt att avslöja än...

Holsby Metall:

Holsby Metall AB är ett verkstadsföretag med stabila marknadspositioner inom VVS, hydraulik och fordonsindustrin. Tillverkningen består av framför allt koppar, mässing och aluminium. Under senare år har profiler i aluminium blivit en stor del av produktsortimentet.

Företaget erbjuder också ytbehandling, CNC bearbetning, montering, blästring, verktygstillverkning och gängbeläggning. Inom bolaget finns två effektiva produktionsenheter. Varmpressning och efterbearbetning i Holsbybrunn samt en enhet för efterbearbetning i Vetlanda.

Holsby Metall

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109