23948sdkhjf

Därför kan 200 anställda tvingas lämna ståltillverkaren

På grund av en försvagad marknadsmiljö planerar Outokumpu att effektivisera sin verksamhet i Tyskland genom flera omstruktureringar. Något som förväntas påverka 200 personer. Vi tar kontakt med Nora Fink, kommunikationschef på Outokumpu, för att höra mer.

Åtgärderna innebär bland annat att centralisera produktionen av avancerade material i Tyskand till Dillenburg, vilket skulle innebära att precisionsbandsverksamheten skulle flyttas från Dahlerbrück till Dillenburg.

Ståltillverkaren planerar samtidigt att stänga sitt servicecenter för coils i Hockenheim med avsikten att flytta volymerna till andra anläggningar.

När kommer ett slutgiltigt besked att nås? Vi frågar Nora Fink.

– Outokumpu inleder nu processen för att inleda förhandlingar med arbetstagarrepresentanterna som kommer att ta lite tid. Efter förhandlingarna kommer eventuella slutliga beslut att fattas av Outokumpus styrelse. När det gäller tidsramen planeras stängningen av Hockenheim att slutföras tidigast i slutet av andra kvartalet 2024 och av Dahlerbrück i slutet av 2024.

Dessa omstruktureringar skulle påverka 200 personer i Tyskland. De skulle också medföra årliga besparingar på cirka 15 miljoner euro, cirka 175 miljoner svenska kronor.

– Förväntningen är att max 200 tjänster berörs, berättar Fink för oss. Under förhandlingarna kommer Outokumpu också att försöka hitta möjligheter inom och utanför koncernen för den berörda personalen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.36