23948sdkhjf

De ska säkerställa processvatten till H2 Green Steel

Det står nu klart att Solör Bioenergi AB ska investera i och bygga den viktiga infrastrukturen under marken till H2 Green Steel i Boden.

Bodens kommun meddelar att Solör Bioenergi AB får uppdraget att bygga processvattenlösningen till det gröna stålverket som ska etableras i Boden Industrial Park. Solör Bioenergi kommer att bygga infrastrukturen som krävs för att transportera vattnet från Lule älv till industriområdet. Totalt handlar det om två pumpstationer och sju kilometer ledningar för att kunna hantera vattenvolymen.

Dessutom kommer Solör Bioenergi att ansvara för finansiering, byggnation, underhåll och drift. Den beräknade byggtiden är drygt ett år, där större delen av arbetet kommer ske under 2024.

– Att Bodens kommun väljer Solör är ett stort förtroende och ett kvitto på vår satsning med kvalificerade vattentjänster, säger Hans Viken, sälj- och marknadschef vid Solör Bioenergi. Företaget är en ledande aktör inom förnybar energi i Skandinavien, med fokus på innovativa lösningar för en hållbar framtid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079