23948sdkhjf

Svenska Elektrod AB tecknar ramavtal med Berendsen Textil Service AB

Svenska Elektrod AB tecknar ramavtal med Berendsen Textil Service AB gällande skydds- och arbetskläder för heta miljöer. Svenska Elektrod skall främst tillhandahålla aluminiserade skyddsprodukter till Berendsen.
Avtalet är det första stora avtalet i Norden på produktområdet för Svenska Elektrod och man räknar med att ytterligare stärka sin position på den svenska marknaden. För Berendsen så stärker det upp och kompletterar produktsortimentet mot såväl gjutande som annan industri.



Kvalitetsprodukter till svensk industri


-Vi är mycket stolta över det förtroende vi fått av Berendsen och det visar att vårt arbete med att informera om de risker som föreligger med värme och smält metall tas på allvar av svensk industri, säger Per Brännström, teknisk chef på Svenska Elektrod AB, i ett pressmeddelande. Vi ser även att den tyngre industrin investerar i sin personliga skyddsutrustning för att minska olycksrisker på arbetet. Genom de nya smidigare kläderna så kan man få en säkrare arbetsmiljö med förbättrad komfort, vilket gynnar alla.

Ny metod för att skapa bekväma kläder
Att kläderna är tunna och smidiga gör dem mycket bekväma att jobba i även under längre arbetspass. Detta har kunnat uppnås genom en ny patenterad metod att införa ett tunt aluminiumskikt i tyget, som man sedan syr kläderna av.

-Kläderna når högsta skyddsklass mot smält metall och strålningsvärme i enlighet DIN EN ISO 116 12 vilket borde vara en självklarhet, fortsätter Per Brännström.

Avtalet är helt i linje med Svenska Elektrods ambitioner att växa på området värmeskydd och förväntas stärka företagets position på den nordiska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079