23948sdkhjf

Nya ägare till Svenska Elektrod AB

Efter att ha drivits av grundaren Tomas Gahn sedan 1980, varav de första 14 åren tillsammans med Matti Köresaar, har Svenska Elektrod AB nu fått nya ägare.
Den 5 januari 2015 förvärvade de i bolaget anställda, Per Brännström (genom PB Global Invest AB) och Karl Ericsson (genom KaAi Capital AB) Skandinaviska Elektrod ABs resterade aktier i Svenska Elektrod AB. Johan Ingemansson, teknisk chef på bolaget och sedan tidigare partner, är kvar som delägare.

– För mig har det varit av stor vikt att vid en försäljning få nya ägare, som vill och kan utveckla bolaget. Det känns därför mycket glädjande att få överlämna Svenska Elektrod till ett så drivet, kunnigt och kompetent ledarteam, som Per och Karl, säger Tomas Gahn, i ett pressmeddelande.

Per Brännström har med en maskiningenjörs- och svetsingenjörsexamen från KTH i grunden forskat inom svetsning på Swerea KIMAB och arbetat på ESAB innan han för fem år sedan började på Svenska Elektrod AB. På Svenska Elektrod har han varit teknisk chef och vice VD innan han nu kliver upp i rollen som VD. Per Brännström har bland annat utvecklat det affärsområde inom industriellt värmeskydd som de senaste åren vuxit sig starkt inom bolaget.

Karl Ericsson började sin bana inom aerosolindustrin med en kemiingenjörsexamen från KTH i botten. För fyra år sedan rekryterades han till Svenska Elektrod AB. Han tar nu rollen som styrelseordförande och vice vd i bolaget.

– Det är ett fint och välrenommerat företag som vi fått förmånen att förvärva. Vi ser fram emot att vidareutveckla Svenska Elektrod i sin roll som kunskaps- och produktleverantör till industrin, säger de nya ägarna i en gemensam kommentar.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078