23948sdkhjf

Nästa stålkapitel för SSAB och CorPower Ocean

Ett avtal har tecknats mellan SSAB och vågkraftsföretaget CorPower Ocean för utvecklingen av världens första vågkraftverk tillverkat med ståltillverkarens fossilfria stål.

CorPower Ocean tillverkar produkter som med hjälp av havsvågor generar grön energi. Cirka 25 procent av produkters koldioxidutsläpp kommer idag från de stål som används i produkterna.

Med avtalet markeras ett nytt steg för vågkraftverk där stor vikt läggs vid hela livscykeln för energigenererande system.

– Vi har stöttat CorPower Ocean i nästan tio år med höghållfast stål i de olika stegen i utvecklingen av vågenergigeneratorer. Nu ser vi fram emot nästa kapitel i detta långsiktiga partnerskap, där vi levererar fossilfritt stål för att säkerställa att CorPower Oceans produkt levereras med lägsta möjliga koldioxidavtryck, säger Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainable Business på SSAB, i en kommentar.

CorPower Ocean använder redan SSAB:s höghållfast stål, vilket gör att bolagets teknik levererar mer än  fem gånger så mycket el per ton utrustning jämfört med andra vågenergisystem. Genom att lägga till det fossilfria stålet kommer CorPower Oceans engagemang för miljövänlig produktion stödjas ytterligare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109