23948sdkhjf

Varvsbron i Helsingborg kammar hem stålpris

Varvsbron i Helsingborg blir vinnare av "Stålbyggnadspriset 2023" för dess materialval och den arkitektoniska framtoningen.

Det är Stålbyggnadsinstitutet som vartannat år delar ut "Stålbyggnadspriset" till en ny byggnad som på ett innovativt och miljömässigt hållbart sätt använder stål i konstruktionen.

Motiveringen till priset löd: "”Samspelen mellan rum och struktur, mellan massa, tryck och drag, bidrar till både ett effektivt materialutnyttjande, en upplevd spänstighet och en vacker plats att röra sig på.”

– Att vi får utmärkelser för allt från utformning till praktiskt användande visar på att vi gör rätt val och har ett gott samarbete med ansvariga arkitekter och projektörer att bygga vidare på, säger Arion Statovci, projektchef på stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborgs stad i en kommentar.

Vinnaren utsågs av en jury bestående av arkitekter, civilingenjörer och forskare inom stålkonstruktion utsedda av Stålbyggnadsinstitutet.

Om Stålbyggnadspriset:

Stålbyggnadsinstitutet delar vart annat år ut Stålbyggnadspriset till ett byggnadsverk där man på ett innovativt, miljömässigt hållbart och arkitektoniskt tilltalande sätt utnyttjat stål i konstruktionen. Syftet är att uppmuntra till ett effektivt användande av stål i byggandet och ge upphov till nya idéer och inspirerande lösningar. Stålbyggnadspriset uppmärksammar arkitekter, ingenjörer och företag som utnyttjar stålets egenskaper för att bygga en hållbar framtid.

Stålbyggnadsinstitutet

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078