23948sdkhjf

Stilride fördjupar plåtsamarbetet med USA

Nu utökas samarbetet mellan svenska Stilride och det amerikanska universitetet Georgia Tech's School of Civil and Environmental Engineering när skolan köper in en av Stilrides maskiner för plåtvikning.

Vi har tidigare skrivit om samarbetet mellan Stilride och universitetet Georgia Tech som ville lära amerikanska elever Stilrides tillverkningsmetod. Nu väljer universitetet att även köpa in en maskin för att vika stålplåten på plats i USA.

– Ju mer vi tittar på Stilfold som tillverkningsteknik, desto mer lovande ser det ut. Tekniken levererar på alla punkter från kostnadseffektivitet till miljöanpassning vilket är en nödvändighet i all tillverkning i framtiden. Att kunna ge våra elever möjligheten att vara i framkant av den här utvecklingen är mycket glädjande, säger Lauren K. Stewart på Georgia Tech i en kommentar.

Maskinen drivs av Stilrides egen mjukvara och gör att man automatiskt maximerar materialåtgången och funktionaliteten i det material som viks eller böjs. Utgångspunkten är stålplåt där mönster ritas ut och sedan viks eller böjs till rätt form. De olika delarna kan sedan sättas samman till en färdig konstruktion.

Stilride har också fått in flera Letter of intents från andra lärosäten i Sverige och Europa som vill lära ut tekniken med den origamiliknande vikningen av stålplåt.

– Sverige är ett föregångsland när det gäller grönt stål, men om vi inte löser nästa steg och ser till att även själva produktionen av slutprodukten blir mer miljöanpassad är det mest ett spel för gallerierna. Vi tar oss an utmaningen och är med Stilfold på god väg att lösa nästa stora utmaningen i produktionskedjan ur miljöperspektivet, säger Jonas Nyvang.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079