23948sdkhjf

Amerikanska elever ska utbildas i svensk unik plåtteknik

Ett nytt samarbete mellan svenska Stilfold och Georgia Tech's School of Civil and Environmental Engineering har inletts. Målet är att att sprida och vidareutveckla Stilfolds tillverkningsmetod som viker och böjer stålplåt.

Både kunskapsutbyte och ett trainee-program innefattas i samarbete. Inom trainee-programmet kommer studenter få möjlighet att arbeta med tekniken i Stilfolds lokaler i Nacka. 

Georgia Tech kommer att utbilda i Stilfolds tillverkningsteknik under hösten och studentutbytet kommer att ske nästa år.

– Genom Stilfold får våra studenter direkt erfarenhet av det absolut senaste inom avancerad ingenjörskonst och även ett tydligt hållbarhetstänk i hela konstruktionsledet. Dessutom får de möjligheten att arbeta nära en startup, något som är centralt i all vår undervisning. Vi är mycket glada att få möjligheten att arbeta med ett så innovativt företag som STILFOLD och ser fram emot att bidra till att utforska och utveckla deras teknik ytterligare, säger Dr. Lauren Stewart på Georgia Tech’s School of Civili and Environmental Engineering i en kommentar.

Skolan är en av de främsta forskningsinriktade amerikanska universiteten med cirka 40 000 elever och raknas som nummer två i USA för sitt civilingenjörsprogram på grundnivå.

– Att få chansen att arbeta så här nära ett världsledande universitet är en otrolig möjlighet för oss som företag. Vi ser mycket fram emot att se hur såväl skolan som helhet som de enskilda studenterna tar sig an vår teknik och förhoppningsvis bidrar till att hitta nya, spännande applikationsområden, säger Jonas Nyvang, vd och medgrundare av Stilfold.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063