23948sdkhjf

Servicebyrån påverkad av konjunkturen

– Vi har en bred kundportfölj vilket är bra, för just nu är konjunkturen ganska kännbar för oss i Norden och Baltikum, säger Stephan Garber från ProtoLabs Sweden AB, till Metal Supply.

ProtoLabs grundades 1999 av amerikanen Larry Lukis, en entreprenör och datornörd som radikalt ville minska tiden det tog att tillverka formsprutade prototypdelar av plast.

2014 började företaget även arbeta med 3d-printning och ytterligare några år senare med CNC-fräsning.

Idag finns företaget med en rad hubbar både i Nordamerika och Europa. I Sverige har företaget sin hubb i Nacka utanför Sverige, men här produceras inget. Här arbetar tre medarbetare. All produktion oavsett om det är formsprutning, CNC-fräsning eller additiv tillverkning görs i Tyskland och Storbritannien, för den europeiska marknaden.

Stephan Garber berättar att de använder sig av printteknikerna SLA, MGF, PolyJet, SLS och DMLS.

– I Sverige arbetar vi mot ett flertal industrisegment där fordonsindustrin är förhållandevis litet, säger Garber och tillägger att byrån är påverkad av det rådande konjunkturläget.

– Konkurrenssituationen blev tuffare för oss under pandemin och det finansiella läget påverkat av detta. Att vi har en bred kundportfölj är bra just nu då det gör att läget blivit mer balanserat än om varit smalare, säger han, när vi träffar företaget i samband med Stora Leverantörsdagen i Göteborg.

Avslutningsvis säger Stephan Garber att ProtoLabs tydligt märker att innovationstakten lugnat ner sig även om den inte stannat av i Sverige.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109