23948sdkhjf

Nu klart: Så många får lämna Ruukki Construction

Ruukki Construction, en del av SSAB-koncernen, har nu slutfört förändringsförhandlingarna gällande verksamheten i Finland. Bolaget meddelar att det innebär att 33 arbetsplatser försvinner och att personal kommer att permitteras vid behov.

I juni tillkännagav Ruukki att de behövde anpassa sin verksamhet och kostnadsstruktur till följd av en svag efterfrågan på byggmarknaden, som vi tidigare skrivit om. 

Förhandlingarna leder till att 33 arbetsplatser försvinner, vilket innebär en personalminskning på 22 personer. Återstående minskningar kommer att ske i form av pensioneringar och omorganisation av arbetsuppgifter, skriver bolaget.

Beroende på marknadsläget kan fler personal komma att permitteras tillfälligt mellan oktober 2023 och maj 2024. Förhandlingarna omfattade totalt 283 personer.

– Det har inte skett någon förändring till det bättre i marknadssituationen under förhandlingarna. Därför måste vi omstrukturera verksamheten och eventuellt också inleda permitteringar för att anpassa vår verksamhet och kostnadsstruktur till den förutsägbara belastningssituationen, säger Sami Eronen, chef för Ruukki Construction.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.408