23948sdkhjf

Opcon offentliggör prospekt med anledning av upptagande till handel av nyemitterade aktier

Opcons nyemitterade aktier har tilldelats Hong Kong Snowman Technology.
Styrelsen för Opcon AB har upprättat ett prospekt avseende upptagande till handel av nyemitterade aktier. Prospektet har idag godkänts och registrerats av Finansinspektionen, enligt ett pressmeddelande. De 34 441 415 nyemitterade aktierna har tilldelats Hong Kong Snowman Technology Ltd. till ett värde av 0,78 kr/aktie. De nyemitterade aktierna förväntas upptas till handel under juni 2013.

Emissionen grund för strategiskt samarbete
Sedan sommaren 2011 har energi- och miljöteknikkoncernen Opcons Center of Excellence för kompressorteknik Svenska Rotor Maskiner bedrivit ett allt närmare samarbete med Snowman i Kina vad gäller utveckling av främst moderna energieffektiva kylkompressorer för tillverkning i Kina. Samarbetet har också under 2013 expanderats till ytterligare områden som utveckling av högtryckskompressorer för värmepumpar.

Emissionen som syftar till att lägga grund för en fortsatt utveckling av det långsiktiga strategiska samarbete som inletts och till att knyta bolagen närmare varandra. Samtidigt stärker det Opcons finansiella ställning och bidrar till att skapa utrymme för de satsningar som nu genomförs med bland annat en marin version av Opcon Powerbox.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078