23948sdkhjf

Grönt stål-bolaget köper mark: "Viktigt steg på vägen"

H2 Green Steel tecknar avtal som innebär att de nu köper den mark de tidigare arrenderat av Bodens kommun på Boden Industrial Park. Totalt rör det sig om 270 hektar fördelat på två områden.

Genom avtalet förvärvar -H2 Green Steel samtliga aktier i de två kommunala bolagen som äger markområdena, Bodens Stålverks Fastighets AB och Bodens Vätgas Fastighets AB, där båda bolagen skapades för att hantera och utveckla mark för stål- och vätgasverksamhet inom Bodens kommun.

– Markavtalet är ytterligare ett viktigt steg på vägen till etableringen av världens första storskaliga anläggning för grönt stål och det som kommer att bli Europas största vätgasanläggning i Boden. Vi har bråttom att bidra till att ställa om stål som är en av de smutsigaste industrierna som länge förorenat vår planet. Därför är det angeläget att arbeta tillsammans för att hitta goda lösningar och i högt tempo på det sätt vi gör med många parter i Boden, inte minst kommunen, säger Henrik Henriksson, H2 Green Steels vd i en kommentar.

Köpeskillingen offentliggörs i ett pressmeddelande och uppgår till 134 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063