23948sdkhjf

Nu ska kvinnligt företagande stärkas

Kvinnor är underrepresenterade som företagare och entreprenörer. Därför har regeringen gett Tillväxtverket i uppdrag att förbättra förutsättningarna för kvinnors företagande.

– Genom detta uppdrag har vi möjlighet att öka medvetenheten, intresset och förutsättningarna för kvinnors företagande, investeringar och ägande, och därigenom bidra till att stärka kvinnors roll inom näringslivet, säger Helena Nyberg Brehnfors, enhetschef på Tillväxtverket, i ett meddelande.

Tillväxtverket kommer att utgå från resultat av uppdrag om kvinnors företagande som de redan har, så som att analysera lärdomar från tidigare insatser som främjar kvinnors företagande, utvärdera resultat och undersöka åtgärder som bäst främjar företagandet.

Lejla Babajic Löfgren, uppdragsansvarig Tillväxtverket, kommenterar också uppdraget.

– I det nya uppdraget kommer vi att utgå från vår kunskapsinsamling av vilka typer av åtgärder som på kort respektive lång sikt bäst främjar kvinnors företagande. Det ger en bra grund för att föreslå åtgärder som bland annat undanröjer de hinder som kvinnor möter i sitt företagande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093