23948sdkhjf

175 tjänster kan ryka hos stålleverantören: "Känns tufft"

Tibnor, dotterbolag till SSAB, tvingas göra årliga kostnadsbesparingar om cirka 150 miljoner kronor på grund av lägre efterfrågan och lönsamhet. Något som kan innebära att 175 tjänster måste bort. Vi har kontaktat vd, Fredrik Haglund, för att höra mer.

Åtgärderna omfattar alla affärsområden och länder där Tibnor har verksamhet, med undantag för de baltiska länderna. Anpassning av verksamheten kommer att genomföras under hösten 2023.

Hur effekterna på bemanningen kommer att se ut, specificeras för respektive land under hösten.

– Det känns naturligtvis tufft när många duktiga kollegor påverkas. Jag har själv jobbat på Tibnor i nästan 15 år, men samtidigt är det helt nödvändigt för att förbättra lönsamheten, säger Fredrik Haglund till Metal Supply.

Syftet är att förbättra effektiviteten och effektivisera organisationen, samt säkerställa förutsättningarna för att genomföra den långsiktiga tillväxtstrategin.

– Efterfrågan har bromsat in i de flesta länder och i syfte att säkerställa vår lönsamhet och konkurrenskraft i den här situationen behöver vi anpassa vår kostnadsstruktur. Genom att göra detta kan vi fortsätta vår framgångsrika tillväxt- och expansionsresa, säger Fredrik Haglund, verkställande direktör i Tibnor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062