23948sdkhjf

Salvagnini levererar till ITAB Industrier AS

ITAB Industrier AS, som är en del av svenska Itab Shop Concep A, investerar i en L5 Fiberlaser maskin från Salvagnini.
ITAB Industrier AS, Stadsbygd, Norge som er en del av svenska Itab Shop Concep AB, ökar sin produktionskapacitet genom att investera i en Salvagnini L5 Fiberlaser med automatisk in- & utmatningsutrustning, samt självprogrammerande staplingsutrustning MCL.

ITAB Shop Concept AB är noterat vid OMX Nordic Exchange och levererar kompletta butiksinredningar till dagligvaru- och fackhandeln. ITAB är marknadsledande inom kassadiskar till detaljhandeln i Europa, och en av Europas största leverantörer av butiksinredning. Koncernen har cirka 2 200 anställda, och omsatte SEK 3 511 Mkr 2012.

- Efter en noggrann utvärdering av teknologi, expertis och totalekonomi valde vi Salvagninis anläggning. Automatiserings- och framför allt hanteringsutrustningen med automatisk stapling, ger oss en flexibel tillverkning och möjliggör en helautomatisering även av småserier, säger Hans Jörgen Helmersson, Produktionschef ITAB Industrier AS, Stadsbygd, som tillsammans med Oddgeir Berg och Kristoffer Rönning har drivit projektet i ett pressmeddelande.

Stora framgångar för Salvagninis Fiberlasermaskiner
L5 Fiberlaser är utrustad med den senaste utvecklingen av Salvagninis Fiberlasermaskiner, som man sedan introduktionen haft stora framgångar.

- Det är en höghastighetslaser, som blivit väldigt populär, med en ”kompass” för maximal dynamik och som i sig själv har en extremt låg energiförbrukning, vilket ger en låg energikostnad per detalj, samt även totalkostnad, då L5 Fiberlaser har en väldigt låg underhållskostnad, berättar Björn Ahlqvist, VD på Salvagnini Scandinavia AB.

Anläggningen kommer att levereras inom kort och tas i drift under Augusti månad 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078