23948sdkhjf

"Det har blivit konkurrenskraftigt att tillverka i Sverige"

Dinbox tar hem produktion från Kina och ökar antalet medarbetare i sin plåtproduktion i Spånga med 15 personer.
– Det handlar om en prisfråga. Tidigare var faktorn 30 vad gäller produktion i Kina kontra Sverige. Faktorn har fallit till fem eller sex nu, säger företagets vd Olle Årman till Metal Supply.

Företaget har precis investerat i en E-Brake E40-1600 Ergo från Din Maskin och Safan/Darley.

I januari rapporterade Metal Supply/Verkstäderna att de köpte in panelbocken P1 från Salvagnini.

– Det handlar om fem eller sex maskiner som vi tar in. Den totala investeringen är 15 miljoner kronor. Vi ökar med 15 medarbetare i den svenska plåtproduktionen, säger Olle Årman.

Dinbox är Sveriges största leverantör av fastighetsboxar. I takt med en ökad försäljning har fler produkter adderats till portföljen. Det handlar bland annat om digitala våningsregister och elektroniska lås och tvättstugebokning via pekskärm. Företaget erbjuder allt från anpassade produkter till montering.

Dinbox omsätter 69 miljoner kronor och har 35 medarbetare. Genom att ta hem produktion minskar de inköpen från de kinesiska tillverkarna från 25 miljoner kronor till bara en miljon.

– Våra produkter är komplexa att tillverka. Genom att tillverka i Sverige kan vi också korta ned leveranstiderna, säger Olle Årman till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078