23948sdkhjf

De har undersökt nyckelfrågorna inom batteriåtervinning

Den globala batteriåtervinningen ökade med 56 procent förra året. Samtidigt ökar efterfrågan på celler och tillgången på nödvändiga jordartsmetaller hänger inte med. Alelion, som utvecklar och tillverkar batterilösningar baserade på litiumjonteknologi, släpper nu sin fjärde serie ”White Papers” som tar upp nyckelfrågor inom batteriåtervinning.

– Alelions tillvägagångssätt, byggt på 15 års erfarenhet, fokuserar på att optimera renheten och återvinningen av nyckelråvaror, minska beroendet av jungfruliga resurser och främja hållbar batteriproduktion, säger Sandra Hansson, Aftermarket Business Development & Circular Economy i ett pressmeddelande från bolaget.

Idag finns det flera tekniker för batteriåtervinning – och fler är på gång. En sak de har gemensamt är att alla är beroende av demonteringsprocessen och graden av förorening av material.

Batteriåtervinningen fokuserar på två värdefulla slutprodukter; rena metaller som koppar och aluminium samt det som kallas ”black mass”. 

Black mass är ett svart pulver bestående av ädla metaller som mangan, kobolt och litium och kvaliteten på black mass, som går att använda i produktionen av nya celler, styrs av hur väl batteriets celler och moduler är monterade med återvinning i åtanke.

Nu har Alelion samlat in och analyserat batterisystemdata som kan maximera batterianvändningen, vägleda återvinningsinsatser samt säkerställa ett optimalt resursnyttjande. Läs om deras viktigaste lärdomar här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079