23948sdkhjf

Boliden varslar 190 tjänster: "Erbjuder krisstöd"

Nu meddelar Boliden att produktionen på Rönnskär delvis har återupptagits efter branden den 13 juni. Samtidigt säger bolaget att de måste varsla om uppsägning av totalt 190 tjänster.

De övriga verken, förutom elektrolysverket som totalförstördes, förväntas vara redo att producera i juli. Boliden meddelar också att produktionen av koppar tills vidare kommer att ske i form av anoder, i stället för katoder. Något som kommer att påverka den kommersiella affärsmodellen.

Flera av verken kan dock komma att köras med begränsad kapacitet och Boliden startar nu ett arbete med att omforma kundbasen från kopparkatodskunder till kopparanodskunder.

Då flera verk kan komma att stängas eller köras med begränsad kapacitet läggs nu ett varsel bredare än enbart tjänsterna vid elektrolysverket, där totalt 190 tjänster omfattas. Fackliga förhandlingar startar omgående.

Bolidens kommunikatörsdirektör Klas Nilsson berättar för Metal Supply om hur de anställda tagit beslutet om varsel.

– Det är naturligtvis ett oerhört svårt besked och tufft för alla inblandade. Vi erbjuder krisstöd till alla som kan behöva det i denna svåra tid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.203