23948sdkhjf

Tillsammans bygger de morgondagens framtid

För att skapa en hållbar verksamhet hos sina kunder försöker Colly Filtreringsteknik aktivt att arbeta med insatser som resulterar i arbetsmiljöförbättringar och en ökad livslängd på maskinparken. Det resulterar i en ökad produktivitet och utrustningen kan köras längre med färre driftstörningar.

De industrier som vill vara med och bygga morgondagens framtid måste ställa om till konkurrenskraftiga och hållbara lösningar. Det kan vara allt mellan att arbeta för att minska koldioxidutsläppen till att förbättra arbetsmiljön för sina anställda.

– Vårt fokus ligger inte på att sälja enstaka filter utan på att leverera kompletta helhetslösningar som sänker totalkostnaden för kunden och samtidigt bidra med att hjälpa dem att möta deras hållbarhetsmål, säger Anders Norlund som är Team Leader på Colly Filtreringsteknik.

Ett exempel Anders Norlund tar upp är att deras filterhus för oljefiltrering har stående bowl med ett lock. Han förklarar att traditionella filter har en hängande bowl som i sig kan väga upp till 40 kilo.

– Det tar mindre tid att byta filterpatron på våra filterhus som är stående, och vikten på locken väger mindre än de hängande bowlarna. Det innebär att man har mer tid att genomföra andra arbetsuppgifter och det minskar även risken för arbetsskador hos personalen.

De grundläggande kunskaperna för filtrering är inte alltid en självklarhet för alla inom industrin och underhållsbranschen. Därför har vi en egen skola där vi lär ut grunderna inom filtrering så att kunden bättre kan skydda och säkerställa sina processer. Anders Norlund, Team Leader, Colly Filtreringsteknik.

Colly arbetar med applikationer där kunder behöver filtrera bort fasta föroreningar från vätskor som hydraulolja, smörjolja, biobränsle, emulsioner och vatten eller där man behöver separera olika faser från varandra. Deras kunder återfinns inom ett brett spann av branscher som pappers- och massaindustrin, stålindustrin, OEM, kraftsidan, livsmedel, läkemedel, kemi och raffinaderier.

För att sedan ta reda på exakt hur ren en vätska är från partiklar har Colly ett eget laboratorium. Där tas det prover som sedan skickas på analys. På detta sätt kan de säkerställa en optimal lösning för deras kunder. Men de har även en egen filterskola för att lära ut vikten av filtrering.

– De grundläggande kunskaperna för filtrering är inte alltid en självklarhet för alla inom industrin och underhållsbranschen. Därför har vi en egen skola där vi lär ut grunderna inom filtrering så att kunden bättre kan skydda och säkerställa sina processer.

Lika viktigt som det är för Colly att hjälpa sina kunder inom deras hållbarhetsresa blickar de även in mot sig själva för att bidra till en hållbar utveckling.

– Vi är sedan många år ISO-certifierade enligt 9001:2015 och 14001:2015 där vi jobbar kontinuerligt med att utveckla våra verksamhetsmål för att öka vår kvalitet samtligt som vi minskar vår belastning på miljön, förklarar Anders och fortsätter,

– I vårt sortiment finns det många filterpatroner som helt tillverkas utan inblandning av metall. Det innebär att produkterna blir lättare och transport- och avfallskostnaderna blir lägre samtidigt som vi sparar på jordens resurser.

För Colly har hållbarhetsaspekten alltid varit viktig, förklarar Anders. Genom sitt arbete hjälper de sina kunder att bli bättre på att ta hand om sina processer och bidrar till morgondagens framtid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079