23948sdkhjf

BE Group lanserar grönare stål

BE Group har nyligen lanserat Salcos konstruktionsstål från Peiner Träger GmbH på den svenska och finska marknaden. Magnus Thulin, marknadschef på BE Group, berättar mer om stålet.

– Konstruktionsstålet har en koldioxidekvivalent som är upp till 95 procent lägre än konventionellt stål. Detta för att det produceras genom den skrotbaserade ljusbågsugnsmetoden med förnybar energi, förklarar Magnus Thulin för oss.

Han fortsätter:

– Stål är ett hållbart material eftersom det kan återvinnas gång på gång utan att förlora kvalitet, även om dess tillverkning kräver mycket energi. Koldioxidhalt blir lägre på grund av produktionsmetoden som man använder.

Satsningen är ett steg på BE Groups gröna resa. 

– Vi ser att en hel del kunder efterfrågar grönt stål och vi vill givetvis kunna erbjuda våra kunder det de efterfrågar. Detta stärker vårt åtagande för en grönare bransch och stödjer kundernas hållbarhetsomställning.

Hur satsar ni framåt?

– Vi kommer fortsätta vår satsningen på grönt stål. Att kunna erbjuda mer grön stålbalk är något som är mycket viktigt för oss, avslutar Magnus Thulin samtalet med oss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078