23948sdkhjf

Ny, komposterbar film ska skydda metaller

Cortec har tagit fram ett alternativ för tillverkare som vill ta vägen mot en mer hållbar industri, minska sina plastföroreningar samtidigt som man förhindrar rost på metallen.

Eco-Corr Film är en produkt som skaparna Corect beskriver som ”en produkt som ska kunna gå tillbaka till naturen när den väl har använts”. Sedan tidigare har de filmen VpCI-121 som använts inom bilindustrin och är möjlig att återvinna. Dock så saknar den komposteringsalternativet. För att möjliggöra det har Cortecs utforskat biologiskt nedbrytbar teknologi, som har lett till den senaste industriella komposterbara versionen av Eco-Corr Film. Filmen är ett kommersiellt komposterbart VCI-förpackningsmaterial.

Genom att packa metalldelar i Eco-Corr får de skydd mot salter, luftfuktighet och kondens. Eco-Corr Film uppfyller tyska TL-8135-002 och NACE TM0208-2018 standarder för korrosionsskydd och kan användas för att skydda en mängd olika metaller, inklusive kolstål, aluminium, galvaniserat stål, rostfritt stål, koppar och mässing under inrikes och utomlands transporter. Efter användning kan Eco-Corr Film kasseras i en industriell komposteringsmiljö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081