23948sdkhjf

Epiroc förvärvar tillgångar i australiensisk tillverkare av gruvutrustning

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva tillgångar i Schramm Australia, tillverkare av produkter för Reverse Circulation-borrning.

Schramm Australia, som är baserat i Perth, har sedan i början av 2023 varit i rekonstruktion. 

Nu meddelar Epiroc att de kommer att fortsätta verksamheten utan avbrott för kunderna. Tillgångarna inkluderar immateriella rättigheter och två produktionsanläggningar nära Perth, samt två serviceverkstäder i Queensland och South Australia.

Ola Kinnander, presschef på Epiroc, berättar för oss vad förvärvet betyder för bolaget framåt.

– Med det här förvärvet så kommer vi att bredda vårt produkterbjudande framförallt inom prospekteringsborrning. Schramm Australia har högkvalitativa borriggar som använder den avancerade borrningstekniken känd som Reverse Circulation. Vi har redan vissa riggar med denna teknik, men inte riggar av just den här storleken och typen, så det låter oss erbjuda gruvkunderna ett mer komplett sortiment for prospektering. Vi arbetar kontinuerligt med att bredda vårt erbjudande till kunderna, både genom intern utveckling och genom förvärv, så det här är ett bra steg för oss i den riktningen.

Samtliga anställda hos Schramm Australia kommer att erbjudas anställning på Epiroc och förvärvet förväntas vara klart andra kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11