23948sdkhjf

Flera fördelar när ytbehandlingen blir grönare

Ramén Valves övergår till en mer miljövänlig ytbehandlingsprocess för en mer hållbar framtid.

Ramén Valves tillverkar industriella ventiler för process- och energiindustrin. I ett steg mot en mer hållbar framtid har företaget valt att utesluta användningen av hårdkromning i sin tillverkningsprocess. Företaget har valt att övergå till en mer miljövänlig behandling SuperExpanite, som är en gasbaserad ytbehandlingsprocess som inte ger sig ifrån något giftigt avfall.

Hårdkromning är en process som ökar hårdheten hos metallkomponenter, vilket gör det till en vanlig lösning inom ventilindustrin. Som ett led för den kommande lagstiftningen som innebär mer miljövänliga ytbehandlingsprocesser och att minska användningen av kromtrioxid i de flesta tillverkningsprocess senast september 2024, tar nu Ramén Valves steget mot hållbar ytbehandlingsprocess. Ramén Valves har valt att helt utesluta hårdkromning från sin tillverkningsprocess.

– Vi är fast beslutna att skydda människor och miljön från skadliga kemikalier, vare sig de för närvarande är tillåtna eller inte. Vi har därför försökt hitta alternativa lösningar i flera år och har nu funnit en optimal lösning i SuperExpanite-behandlingen, säger Per Wennersten, vd, Ramén Valves, i pressmeddelandet.

SuperExpanite är en patanterad ytbehandlingsteknik som uppfanns av danska Expanite. Behandlingen ska öka hårdheten, slitstyrkan och ge en förbättrad korrosionsbeständighet hos komponenter i rostfritt stål och titan. 2019 började Ramén Valve testa SuperExpanite som visade sig ge mycket goda resultat.

– Genom att eliminera användningen av hårdkromning och använda en gasbaserad process som SuperExpanite, kan vi minska vår miljöpåverkan och bidra till en tryggare och hälsosammare framtid för alla, säger Stéphane Blanchet, försäljningschef, Ramén Valves.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08