23948sdkhjf

Peab först att använda nya stålet SSAB Zero

Samarbetet mellan SSAB och Peab utökas nu till att även omfatta leveranser av SSAB Zero, baserat på återvunnet stål och fossilfri energi producerat utan fossila utsläpp. Med det blir Peab första byggföretaget i världen att använda SSAB Zero-stål.

Hälften av den initiala leveransvolymen på 300 ton kommer att användas för mikropålar inom grundläggning. Resterande volym kommer att användas i byggprojekt redan i år.

Den främsta orsaken till koldioxidutsläpp från Peabs verksamhet kommer från användningen av olika material, som stål, och företaget har ett övergripande mål att vara klimatneutral senast 2045.

– Det är fantastiskt att vi nu kan addera SSAB Zero som en ny stålprodukt i vår nollutsläppsfamilj, eftersom det gör det möjligt för oss att både möta kundernas efterfrågan tidigare och ta ytterligare ett steg mot att mildra klimatförändringarna. Vi ser fram emot att fördjupa vårt partnerskap med Peab genom att ta SSAB Zero till byggbranschen, säger Thomas Hörnfeldt, chef för Hållbara Affärer på SSAB.

Elisabet Stadler, miljöchef Peab, säger i pressmeddelandet att klimatet inte kan vänta.

– På Peab tar vi ansvar för vår miljöpåverkan längs hela värdekedjan, genom hela livscykeln. Ambitionen är att på alla sätt jobba hållbart för att därigenom minska verksamhetens miljö- och klimatpåverkan. Vi har ett stort ansvar inom bygg-och anläggningsbranschen och genom att använda SSAB Zero kan vi bidra till att nå målet att bli klimatneutrala 2045. Det är en milstolpe inte bara för Peab utan för hela branschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064