23948sdkhjf

Epiroc tar SSAB:s återvunna stål under jord

Som första företag inom gruvindustrin har Epiroc tecknat avtal med SSAB för deras återvunna stål utan fossilfria koldioxidutsläpp – SSAB Zero.

Stålet som är producerat med fossilfri energi kommer att användas i Epirocs batterielektriska serie gruvtruckar och lastare under jord. Dessa kommer introducerat under det tredje kvartalet i år.

Samarbetet parterna emellan är en del i Epirocs långsiktiga ambition att producera världens grönaste maskiner och en del av SSAB:s åtagande att skapa fossilfria värdekedjor.

– SSAB Zero breddar vår nollutsläppsportfölj och stärker affärserbjudandet, vilket gör att vi kan leverera stål med nollutsläpp till våra kunder redan i år. Efterfrågan på denna sorts stål är stor och det är glädjande att ha ett sådant erbjudande på plats, kommenterar Thomas Hörnfeldt, chef för Hållbara Affärer på SSAB i pressmeddelandet.

Sami Niiranen, president på Epiroc Underground-divisionen, är stolt över samarbetet med svenska ståljätten.

– Vi är väldigt stolta över att använda SSAB:s banbrytande lösningar för att minska fossila koldioxidutsläpp. Det här är ett av många sätt som vi accelererar transformationen inom gruvindustrin – samtidigt som vi hjälper våra kunder att nå sina hållbarhetsmål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Gruvjätte missade att betala ut 2,9 miljarder till anställda
SSAB och Fortum i samarbete för fossilfri järnsvampstillverkning
Boliden Bergöes nya verktyg ska ta tempen på medarbetarnas mående
Plåt- och stålgrossisten TSAB köper konkurrent och kollega
Elstödet: 1,9 miljarder har delats ut på tre dagar
SSAB satsar sex miljarder på ny ugn – minskar Sveriges koldioxidutsläpp med tre procent

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14