23948sdkhjf

Epiroc tar SSAB:s återvunna stål under jord

Som första företag inom gruvindustrin har Epiroc tecknat avtal med SSAB för deras återvunna stål utan fossilfria koldioxidutsläpp – SSAB Zero.

Stålet som är producerat med fossilfri energi kommer att användas i Epirocs batterielektriska serie gruvtruckar och lastare under jord. Dessa kommer introducerat under det tredje kvartalet i år.

Samarbetet parterna emellan är en del i Epirocs långsiktiga ambition att producera världens grönaste maskiner och en del av SSAB:s åtagande att skapa fossilfria värdekedjor.

– SSAB Zero breddar vår nollutsläppsportfölj och stärker affärserbjudandet, vilket gör att vi kan leverera stål med nollutsläpp till våra kunder redan i år. Efterfrågan på denna sorts stål är stor och det är glädjande att ha ett sådant erbjudande på plats, kommenterar Thomas Hörnfeldt, chef för Hållbara Affärer på SSAB i pressmeddelandet.

Sami Niiranen, president på Epiroc Underground-divisionen, är stolt över samarbetet med svenska ståljätten.

– Vi är väldigt stolta över att använda SSAB:s banbrytande lösningar för att minska fossila koldioxidutsläpp. Det här är ett av många sätt som vi accelererar transformationen inom gruvindustrin – samtidigt som vi hjälper våra kunder att nå sina hållbarhetsmål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093