23948sdkhjf

"Vi är övertygade om att det här är framtidens sätt att arbeta"

Stålindustrin är en komplex bransch som kräver stor noggrannhet. Inte minst när det gäller smältbehandlingen.

Inom stålindustrin måste smältbehandlingen vara exakt för att ge rätt stålkvalitet. Bükerts digitala och automatiserade massflödesregulatorer ska underlätta arbetet som ofta kan vara tidskrävande och komplext.

– Jag skulle säga att utmaningen historiskt varit att gasflödet haft så många felkällor. Det kan uppstå tryckförändringar eller temperaturförändringar, och det kan vara slitage på nålventilen som påverkar. För att inte tala om personen som ska sköta regleringen. Den mänskliga faktorn är stor och vi människor är alltid stora felkällor, säger Kjell Ljungberg, områdeschef gas på Bürkert i ett pressmeddelande.

Genom att använda uppkopplade och automatiserade massflödesregulatorer sker gasregleringen automatiskt. All data processdata lagras också digitalt. Detta minskar antalet moment, ökar driftsäkerheten och säkrar repeterbarheten, vilket ger samma höga kvalitet varje gång.

– Redan från den första dagen kan verksamheten börja producera mer per dygn. Vi har till exempel en kund som snabbt ökade sin produktion med 30 procent, samtidigt som de fick en avsevärt säkrare process. Vi är övertygade om att det här är framtidens sätt att arbeta, säger Kjell Ljungberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.084