23948sdkhjf

Australien storinvesterar i stålforskning – vill bli ny supermakt

Den australiensiska regeringen investerar 50 miljoner dollar i forskning och utveckling av grönt väte och lågemissionsstål baserat i Australien, vilket gör att landet kan bli en "supermakt för förnybar energi".

Australian Renewable Energy Agency (ARENA) lanserar de två omgångarna på 25 miljoner dollar för att främja innovation inom väte och järn och stål med låga utsläpp.

Investeringsrundorna involverar en laboratoriebaserad forskningsfas, följt av en kommersialiseringsfas som syftar till att skala upp, demonstrera och distribuera forskningsgenombrott och teknologier i den verkliga världen.

– Världens klimatkris är Australiens jobbmöjlighet, och det bästa sättet att ta vara på den möjligheten är att investera i australiensisk forskning och teknik och distribuera den, säger Chris Bowen, Australiens minister för klimatförändringar och energi.

– Australien kan och bör bli en supermakt för förnybar energi, som fortsätter vår roll som en pålitlig energiexportör över hela världen. Det är viktigt att utveckla teknik för att skapa, lagra och använda väte, inklusive att utnyttja vår potential som en konkurrenskraftig exportör av energiintensiva gröna metaller, tillägger Bowen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125